Springe direkt zu Inhalt

Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα

Το MOG συμμετέχει στην Επιμορφωτική Δράση: “Στα φτερά της Ιστορίας: Μαγνητικοί Κύκλοι της Δευτέρας”

Το MOG συμμετέχει στην Επιμορφωτική Δράση: “Στα φτερά της Ιστορίας: Μαγνητικοί Κύκλοι της Δευτέρας” που διοργανώνει το Εργαστήριο Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Νέα 18.11.2021

Το Εργαστήριο Ιστορίας και Κοινωνικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το ΚΕΒΙΔΙΜ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργανώνουν στη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενη-ο υπό τον τίτλο: «Στα φτερά της ιστορίας: Μαγνητικοί κύκλοι της Δευτέρας».

 

Το σεμινάριο έχει τους ακόλουθους τρεις θεματικούς άξονες:

1)      τις κρίσιμες αλλαγές που έχουν συμβεί στην ιστοριογραφία, την ιστορία της ιστοριογραφίας, την επιστημολογία της ιστορίας, τη δημόσια ιστορία και τη διδακτική της ιστορίας (στη συνάφειά τους),

2)      το ιστορικό-πολιτισμικό τραύμα και

3)      τις σοβαρές εξελίξεις που σημειώνονται στη γενετική μηχανική και την ευγονική, τη σεξουαλικότητα, τη δημόσια υγεία και γενικότερα στο πεδίο της βιοπολιτικής διαχείρισης της ανθρώπινης ζωής.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΜOG θα παρουσιάζει τη Δευτέρα 22/11/2021 και ώρα Ελλάδας 18:30 τη θεματική ενότητα με τίτλο: «Οι θύτες ζητούν συγγνώμη, τα θύματα συγχωρούν; Η διπλή διεργασία του ιστορικού τραύματος της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα και το πρόγραμμα MOG του FreieUniversität του Βερολίνου».

Το πλήρες πρόγραμμα της Επιμορφωτικής Δράσης «Στα φτερά της ιστορίας: Μαγνητικοί κύκλοι της Δευτέρας» http://lab-history.pre.aegean.gr/2021/09/22/epimorfotiki-drasi-sta-ftera-tis-isto/

++++ Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής έχει ολοκληρωθεί ++++

11 / 52